17/11/17: 3e Nationale: PSO – Erwetegem II 4-9

Opnieuw kon PSO gisteren geen punten rapen gisteren in De Valkaart. PSO moest het stellen zonder Niels Rotsaert en ook Dimitri Lempereur, Pieterjan Vermeiren en Ruben Schillewaert zijn nog steeds buiten strijd. Arne Vandewaetere speelde zijn eerste partij van het seizoen.

In een gelijkopgaande beginfase, waar PSO tevens een corner toegaf die niet gezien werd, bleef PSO de lijn doortrekken van de laatste weken. Zeker geen slecht voetbal, maar te weinig inspiratie en te onzorgvuldig met kansen omgaan. Erwetegem kwam scherper uit de startblokken en kon de 0-1 aantekenen. Kort nadien zag Legein zijn verre bal op de paal gaan en de 1-1 bleef uit. Net voor het eerste signaal werden de aanvallende intenties van de bezoekers beloond met een vierde corner, 0-2.

PSO ging in de 2e act hoger spelen, hierdoor kwam Erwetegem enkele keren in de problemen, maar kon het ook enkele keren gevaarlijk counteren. Kevin Legein milderde tot 1-2 en PSO kon ook drie corners sprokkelen. Een scherp Erwetegem benutte de enkele kansen echter optimaal en kon uitlopen tot 1-4.

Het ging van kwaad tot erger voor de thuisploeg want de derde periode was net begonnen toen een verre bal van de bezoekers via de paal binnen ging, 1-5. Kort nadien milderde De Clerck via kopcorner tot 2-5. Halfweg deze periode kende de brigade van Dany Verzeele opnieuw pech toen een verre bal voor de 2e keer tegen de binnenkant van de paal ging. Het einde van deze speelhelft kwam in zicht en een Oostkamps schot ging duidelijk tegen arm en been van een bezoekende verdediger. Dit werd echter niet gezien en zo bleef de kans (penalty) op 3-5 uit. Erwetegem hervatte het spel, pakte uit met een prachtige omschakeling en na een foutieve ingreep werd de penalty aan de overkant gefloten, 2-6 in plaats van 3-5. Bij deze fase werd Lanckmans met een 2e geel karton bestraft.

Over de laatste time willen wij momenteel niet teveel in detail treden. PSO kwam terug tot 3-6, Erwetegem scoorde (na knullig balverlies) de 3-7. PSO knokte zich terug in de partij (4-7). Nadien volgden nog enkele dubieuze beslissingen (waaronder nog een handspel) en nog vreemdere reacties van de man in het zwart. Bjorn Rotsaert werd met nog twee minuten op de klok uitgesloten (2x geel + rood) en met vier tegen vijf kende PSO geen verhaal. Erwetegem deed wat het moest doen en speelde de wedstrijd uit (4-9). De derde en vierde goal voor PSO kwamen van Verzeele en Muharemi.