26/02/16: 1e Nationale VMF: Merelbeke – PSO 7-4

Het zit de jongens van PSO de laatste tijd ook echt niet mee. Een heel lang verslag zal het vandaag niet worden. Nog steeds zonder Niels Rotsaert, look en ook zonder Lempereur en Verduyn begon PSO vol goede moed de wedstrijd tegen de toppers van Merelbeke.

Merelbeke zorgde voor het eerste gevaar en maar PSO liet evensnel van zich horen met enkel schoten vanop de flank die al snel voor twee corners zorgden. Daarna was het terug de beurt aan de thuisploeg. Sluitstuk en sterkhouder Joye kon niet het geschikte moment vinden om te schieten naar doel, maar de balverdeling lukte wel aardig. Tot twee maal toe werd het heet voor het Oostkampse doel na het inspelen van een strakke laterale bal. Aan de overkant bracht Joye tot twee maal toe redding op pogingen van Vandecasteele en Kasmi. Ook Merelbeke voerde de aanvallende druk op en bij een derde laterale kruispas was het wel raak. Jesse Brouwers kon van dichtbij de 1-0 aantekenen.

In de tweede act iets minder animo. PSO hield achterin de organisatie iets beter in handen dan in de openingstime, waardoor er minder kansen kwamen voor de thuisclub. Ook Merelbeke paste zich aan want het ging iets hoger opvangen daar PSO al drie corners op het bord staan had. Het was echter de thuisploeg die eerst vier corners kon bekomen maar de kopcorner ging naast, en PSO bleef in de match. Drie minuten later de tegenprik van PSO. Merelbeke werd iets te ongeduldig in de opbouw en na slordig inspelen kon Rotsaert vanop eigen helft de 1-1 aantekenen.

De derde act blijft ons weeral bij als het kantelkwartier. Het verschil in kwaliteit op papier (wedstrijdblad) was niet te zien in het wedstrijdbeeld en PSO kon via een vierde corner (kopcorner) voor het eerst op voorsprong komen, 1-2. Merelbeke verslikte zich keer op keer op het goede Oostkampse blok maar wist wel terug een aantal corners te versieren. Het is evident dat een ploeg, die 9e staat in het klassement, tegen een play off kandidaat, bij een 1-2 voorsprong probeert te counteren vanuit een goede organisatie. Dat verwijt kunnen ze ons niet maken want ook Merelbeke stond de eerste time op geposteerd met hun voorste linie op 8 meter van eigen doel. Het duel om de afvallende bal werd beurtelings gewonnen door thuisploeg-uitploeg maar na een interceptie van Labie kon diezelfde speler met links een enig mooie boogbal in het lege doel droppen, 1-3. Hierna volgden echter drie dodelijke minuten. Joye ging in de fout en nu was het Kasmi die van ver kon proberen. Joye (enigste man tussen Kasmi en het lege doel) probeerde echter de lobbal af te stoppen door deze buiten te werken met arm/schouder, dit toch met een zeer duidelijke beweging naar de bal toe. Opluchting bij PSO want de scheids had dit blijkbaar goed gezien. Hij liep meteen naar de plaats van het gebeuren en wees vanop het veld naar het doel van Merelbeke. Op dat moment waren wij nog steeds van de overtuiging dat dit gebeurde met een rechtstreekse kopcorner (zou dit de 1-4 zijn?) tot gevolg. Na langdurig en fel protest begon de brave man (scheids) echter te twijfelen en gaf hij aan dat de bal gewoon uit was in het voordeel van PSO. Nog geen twee minuten nadien gaat een bal tegen de onderbuik van Vandecasteele (geen schot naar doel, wel inzet vanop de flank in de breedte van het veld) en wordt de bal op de stip gelegd. 2-3 in plaats van 1-4! Vandecasteele na de match: Mijn hand was zeker in de nabijheid maar de bal heeft ZEKER nooit mijn hand geraakt, enkel de onderbuik. We beseffen dat de stiel van scheidsrechter niet te onderschatten is, en dat deze brave man ook maar een hobby uitoefent, en we zijn ervan overtuigd dat deze beslissingen met de beste bedoelingen gemaakt werden. Maar aub, begrijp dan ook onze ontgoocheling, gezien al de wedstrijdgegevens, de afwezigheden bij ons, onze moeilijke terugronde, dat het gevoel van onmacht en ontgoocheling zeer groot is bij ons op dergelijke momenten. Er kwam inderaad ook telkens protest van onze kant, maar al bij al (gezien de omstandigheden) mogen wij stellen dat we toch zeer braaf gebleven zijn. Wat is, dat is, en nog eens twee minuten later kon Merelbeke op gelijke hoogte komen met een aangeslagen PSO via kopcorner (3-3). Net voor de derde rustperiode liet PSO zich betrappen op het eerste gevaarlijke balverlies en Merelbeke kende geen genade, 4-3.

De laatste act speelde Merelbeke in een zetel en laat ons aub niet vergeten dat deze ploeg uiteindelijk ook over heel wat kwaliteit beschikt. Via nog een kopcorner en een TERECHTE penalty kon het uitlopen tot 6-3. Op vijf minuten van het eindsignaal kreeg PSO een rechtstreeks corner na een fout op Kasmi (wij stellen ons hier ook vragen bij) en kon het nog even milderen tot 6-4, maar in de slotseconden werd de 7-4 eindstand op het bord gezet.

Gedane zaken nemen geen keer. We blijven erin geloven dat een positieve instelling uiteindelijk zal beloond worden! Volgende week wordt er niet gespeeld, de week nadien (11/03) ontvangt PSO Maldegem in alweer een cruciaal duel.

Speelden: Nick De Clerck, Bjorn Rotsaert, Glenn Labie, Shaun Vandecasteele, Salim Kasmi, Kevin Legein en Kenny Victoor.